15. Diabeteksen lääkehoito

Hinta
55,00 euroa + alv 24% / osallistuja
Laajuus
0,5 op
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, kuten sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, lähihoitajat, farmasistit ja muut sosiaali- ja terveysalan toimijat, jotka tarvitsevat ajantasaista tietoa diabeteksen lääkehoidosta.
Kouluttaja
Maija Pirttijärvi, farmaseutti, LHKA ja osastofarmasia erityispätevyys
Näyte koulutuksesta
Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on syventää tietoutta eri diabetestyypeistä sekä niiden lääkityksestä. Koulutus pitää sisällään perustietoa diabeteksesta (tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes) ja käy läpi sen hoitoon käytettävät lääkeaineryhmät:

  • insuliinilajit
  • sulfonyyliureat
  • biguanidit
  • inkretiinilääkkeet (s.c. + oraaliset)
  • oraaliset yhdistelmävalmisteet
  • Na-glukoosi kuljettajaproteiinin 2:n estäjät (SGLT2)

Koulutuksessa perehdytään vaikutusmekanismeihin, mahdollisiin sivu-, haitta- ja yhteisvaikutuksiin, sekä tärkeimpiin diabeteksen lääkehoidossa huomioitaviin asioihin.

 

Koulutus sisältää tentin. Hyväksytystä suorituksesta saa todistuksen.

Koulutuksen tentissä on 15 monivalintakysymystä, hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 10 oikeaa vastausta. Tenttimiskertoja ei ole rajattu, peräjälkeisten tenttimisyritysten lukumäärä on maksimissaan 3.

Mikäli työpaikalta osallistuu koulutukseen useita osallistujia, voitte lähettää osallistujien tiedot myös sähköpostilla (toimisto@proedu.fi) nimet ja sähköpostiosoitteet, samat tiedot tentin valvojan osalta. Samalla tarvitsemme yrityksenne laskutusosoitteen.

Koulutus on toteutettu äänivideoina, materiaalia voi lukea ja kuunnella. Materiaalin opiskeluun tarvitset PC-tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, internet selaimista parhaita ovat Firefox ja Chrome. Opiskelutunnukset ovat voimassa 6 kk siitä, kun ne on ProEdusta lähetetty.